top of page

Experts met passie

Onze medewerkers zijn één voor één experts met een bewezen staat van dienst.

 

2022 is het jaar waar we ons kennis nog meer vergroten, met een nieuw en groter team kunnen we garanderen dat wij uw premium classic car kunnen restaureren met oog voor de fijnste details, maar ook voor een onderhoud of een kleiner probleem op te lossen kan u bij ons terecht.

 

Met een gemeenschappelijke kennis van +100 jaar op vlak van restauraties kennen deze wagens geen geheimen meer voor ons. Uw droomwagen is bij ons is goede handen. Samen gaat ons team voor restauraties van het allerhoogste niveau, verzorgd tot in de kleinste details.

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Groepsfoto.jpg

Diederik Vermoesen

Diederik is opgegroeid in een VW-Audi-Porsche garage, waar hij niet uit de werkplaats weg te houden was. Zo monteerde hij op zijn 14e al een Porsche “914 motor” in zijn “cross”-kever. Na zijn studies veiligheidsingenieur beklede hij meerdere nationale en internationale technische management posities. 

 

Auto’s zijn echter altijd zijn passie gebleven en ondertussen bezit hij al meerdere Maserati oldtimers waaronder ook een aantal mooie motociclo’s uit de jaren 50.  Na een zware burn-out besloot hij zijn leven om te gooien en voor zijn passie te gaan; hij triggerde Patrick om Mistral Classics een nieuw elan te geven. Samen besloten ze om Michaël erbij te betrekken en in april 2022 richtten ze de nieuwe Mistral Classics (2.0) op.


Naast restauraties van Maserati auto’s en motociclo’s neemt Diederik ook de verantwoordelijkheid voor het operationele en administratieve deel op zich.

MC_Portret-2022_Ieper_150922 -353.jpg
MC_Portret-2022_Ieper_150922 -451.jpg

Michaël
Van Ooteghem

Michaël is reeds sinds zijn 16e gepassioneerd door auto’s en techniek. Op zijn 17e startte hij dan ook met de restauratie van zijn eerste wagen, de Austin Mini. Na vele Mini’s te hebben gerestaureerd begon de passie alsook de wagens te groeien, zo werd zijn eerste AC Cobra replica aangekocht. Deze wagen beviel hem echter niet en werd voorzien van een juistere V8 motor, ipv de aanwezige V12. Ook het chassis werd aangepast om het rijgedrag ten goede te komen.

Uiteraard was Michaël in de tussentijd ook professioneel bezig met zijn grote liefde, en won hij talrijke prijzen waaronder ‘beste & jongste diagnose technieker van Hyuandai Europe’ (4e wereldwijd).

Later ging Michaël werken voor ACG Maserati, en leerde daar Patrick Hanssens kennen. Ze hielden contact, en na enkele jaren besliste Michaël om de focus 100% op de classic cars te vestigen.

Houdt van snelle wagens, vliegtuigen, duikboten, space/interstellar, circuit rijden, Nürburgring, road trips, museums, vintage, automobilia, etc.

DAVY
DECRAENE

Wanneer Davy in 1995 zijn eerste oldtimers kocht en rijklaar maakte, was de figuurlijke vonk overgeslaan. Het was toen reeds duidelijk dat Davy altijd in de autowereld zou blijven.

In 1997 kocht Davy zijn Kever waar hij tot heden nog steeds aan werkt en geregeld ook mee gaat dragracen.

Full time auto restaurateur met een brede algemene kennis sinds 2010. 

MC_Portret-2022_Ieper_150922 -17.jpg
MC_Portret-2022_Ieper_150922 -214.jpg

STEVEN
CORYN

Steven is een gepassioneerd classic car fanaat. Bijna 20 jaar geleden kocht hij zijn eerste youngtimer en restaureerde hij die tot in de puntjes. De wagen moest en zou klaar zijn voor zijn 18e verjaardag! De passie was reeds groot, en sedert dien was er geen houden meer aan.

Steven houdt van sleutelen, aanpassen, en moderniseren van classic cars. Na vele wagens gerestaureerd te hebben is er in de loop der jaren ook een passie voor 2takt brommers en motoren bijgekomen. Steven sloeg erin om van zijn hobby zijn beroep te maken, en is als het ware ‘altijd’ aan het werk.

RUBEN De Lauw

De liefde voor oldtimers werd Ruben met de paplepel ingegeven, thuis was zijn vader al vroeg bezig met Engelse oldtimers, een microbe die Ruben snel overnam. Dit kwam pas echt tot zijn recht toen Ruben in 2011 een diploma autotechnieken behaalde, en meteen aan de slag ging als autotechnieker. 

 

Ruben werkte gedurende 11 jaar als technieker voor Volvo en Lotus. Desondanks de interesse voor moderne voertuigen bleef Ruben hier toch op zijn 'klassieke honger' zitten, aangezien moderne merkverdelers nog weinig interesse hebben in oldtimerrestauraties. 

 

Toen de kans zich voordeed om voor Mistral Classics als restaurateur te werken greep Ruben deze kans met beide handen. Diederik overtuigde Ruben om zijn passie te volgen en deel uit te maken van het jonge Mistral Classics team. Bij Mistral Classics werkt en restaureert men met passie, en dit is nog zelden te vinden. 

 

Hier deel van uitmaken is een eer!

MC_Portret-2022_Ieper-5 Large.jpeg
MC_Portret-2022_Ieper_150922 -72-2.jpg

DIRK schelkens

Als regelrechte liefhebber van classic cars heeft direct vanuit zijn hobby een extra dimensie kunnen toevoegen aan zijn professionele carriere. Sinds kort vervoegt hij part time het Mistral Classics team, en biedt hij technische ondersteuning in de werkplaats. Dit in alle mogelijke facetten van het woord, zijn jarenlange ervaring komt steevast van pas. 

 

Vrije tijd wordt besteed aan privéprojecten waaronder een WWII Dodge WC-54 ambulance uit 1942, en een body off restauratie van een Alvis Speed 25/20 supercharged special uit 1937. Hierdoor wordt ook zijn voorliefde en kennis van pre-war Classic Cars al snel duidelijk. 

Staf Saint-Germain

Bij Staf begon het allemaal op zijn 15de met een crossbrommer die vaker open lag dan dat er mee gereden kon worden, zo kreeg hij de microbe voor techniek te pakken. 


Na een opleiding Voertuigtechnieken in het middelbaar kon Staf genieten van een bacheloropleiding Autotechnologie waarbij hij onder andere 6 maanden op Erasmus verbleef in Zweden.

Ondertussen was ook de interesse voor oldtimers gegroeid. Zo kocht Staf zijn eerste oldtimer, een Volkswagen T2 pick-up. Later kwam daar dan ook een Volvo 340 bij, waarmee hij zijn avontuur in Zweden mee voltooide.


Zijn finale stage en opleiding ronde hij af bij Mistral Classics waar hij sinds dan niet meer weg te houden is.

MC_Portret-2023_Staf.jpg
MC_Portret-2023_Dempsey.jpg

Dempsey Vande Kerckhove

Van jongs af aan gefascineerd en gepassioneerd door alles waar een motor inzit, mede door zijn oudere broer die een rasechte BMW-fanaat is.
Fiere eigenaar van een Mercedes 190E 2.3 16v waar hij regelmatig met zijn jong gezinnetje rondtoert of een rondje Nürburgring afhaspelt.

Door medische problemen was zijn job als velgen hersteller niet meer haalbaar. In zijn job als Workshop Assistent heeft hij echt zijn droom job gevonden;


Iedere dag tussen dergelijke top klassiekers is toch ieders jongensdroom?

Interesses: alle wagens voor 1989, Mercedes, rc auto’s, DTM, Nürburgring, DTM, rally en andere autosporten.

THIERRY DEHAECK

Thierry is een geboren en getogen Ieperling. Ondernemer in hart en nieren en gepassioneerd classic car verzamelaar. Zijn passie ligt hoofdzakelijk bij uitzonderlijke wagens, wagens met een historiek, een verhaal.

 

De passie begon reeds op jonge leeftijd, Thierry herinnert zich de vonk nog levendig. Hij was pas 6 jaar oud toen zijn vader een Chevrolet Impala Coupé kocht. Deze wagen als kind mogen poetsen was zijn favoriete bezigheid. Op zijn 16e reisde Thierry naar Amerika, waar zijn passie voor Amerikaanse wagens groeide.

 

Niet veel later, op zijn 19de kocht Thierry zijn eerst classic. Een Cadillac Sedan uit 1965, die niet veel later verkocht werd aan een vriend van zijn ouders, die er verzot op waren.

 

Tijdens zijn huwelijksreis kocht hij niet één maar twee Cadillacs. De wagens werden verscheept naar Ieper, en opnieuw werden deze verkocht. De bal ging aan het rollen en Thierry ging zich specialiseren in aankopen en invoeren van uitzonderlijke wagens.

 

Naast zijn privécollectie heeft hij een jarenlange ervaring in het restaureren van classic cars. Over zijn persoonlijke collectie is recent een boek uitgebracht door uitgeverij Lannoo: Passion For Cars

MC_Portret-2022_Ieper_150922 -18-2.jpg
MC_Portret-2022_Ieper_Patrick-20_#191919.jpg

PATRICK HANSSENS

Patrick is reeds 30 jaar gepassioneerd door Maserati. Doorheen de jaren bouwde hij ook een prachtige topcollectie uit. Het begon vele jaren geleden met de klassieke Ghibli (AM115), die zijn liefde voor het merk deed aanwakkeren. Ondertussen is de verzameling uitgebreid tot een 18-tal exemplaren.

 

Doorheen de jaren passeerden ook enkele Porsches, Mercedes, VW etc. de revue, maar geen van bovenstaande kon Patrick bekoren. De focus bleef op de drietand gericht en alle andere merken werden van de hand gedaan.

 

Ook de unieke geschiedenis van het merk, en de sterke engineering heeft hem tijd sterk geboeid. Door 30 jaar geleden zijn eerste eigenhandige herstelling te doen bouwde hij ook een grote technische kennis op. Daarnaast heeft hij ook een sterk netwerk uitgebouwd.

bottom of page